Dit recept is voor 1 persoon. 

Ook is dit recept in een kleine portie lekker als borrelhapje. Dan kunt u er 2 porties uit halen. 

Zalm mousse met witte asperge

Benodigdheden:

  • 100 gr zalm
  • 50 gr roomkaas
  • 2 etl room
  • 1 stengel tijm 
  • 1 laurier blaadje 
  • peperkorrels 
  • 20 stengels bieslook
  • 15 blaadjes peterselie
  • 4 basilicum blaadjes
  • 2 asperges
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

 

Zo maak je het:

In verschillende stappen.

Zalm mousse:

Zet een kleine pan met water, zout, peperkorrels, tijm en laurier op.

Breng dit aan de kook.

Zet nu de pan met water op een zacht vuur (het mag niet meer koken) en leg hier de zalm in.

Pocheer de zalm voor 5 a 8 minuten (dit licht aan de dikte).

Haal de zalm na het pocheren uit het water en laat afkoelen.

Pureer de zalm fijn in een cutter en voeg 50 gr roomkaas toe.

Snijd of knip 4 stengels bieslook fijn en voeg deze aan de zalm mousse toe.

Breng de mousse op smaak met peper en zout.

Witte asperge:

Schil de asperges goed, leg deze in een pan en giet hier koud water over.

Voeg zout toe bij de asperges.

Laat de asperges koken, zet het vuur lager en laat de asperges 5 a 8 minuten garen.

Haal de asperges uit het water en pureer de asperges mooi fijn.

Voeg nu 2 etl room toe aan de asperges en pureer dit nog eens mooi glad.

De kruiden olie:

Pureer 16 bieslook stengels, 15 blaadjes peterselie en 4 basilicum blaadjes fijn samen met 50 ml olijfolie.

Haal dit mengsel door een zeef. 

Dresseren:

Spuit de zalm mousse in het bord, leg hier rond de asperge puree en sprenkel hier de olie over.