Vindt u de soep nog wat dik?

Voeg dan wat volle melk of water toe. 

Wortel punt paprika soep

Benodigdheden: 

  • 150 gr geschilde wortel
  • ½ ui
  • 1 kleine punt paprika
  • 500 ml groente bouillon
  • 200 ml volle room
  • 1 laurier blaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 thl kerrie poeder
  • 1 etl olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Snijd de wortel, paprika en ui in kleine stukjes.

Warm de olijfolie op in een pan.

Fruit hier de ui in aan, voeg de wortel en paprika toe.

Bak deze kort mee.

Voeg de groente bouillon, laurier en tijm toe en laat zachtjes koken.

Kook dit zachtjes door tot de wortel gaar is.

Haal het laurier en de tijm uit de soep.

Mix nu de soep mooi glad.

Wilt u de velletjes van de punt paprika uit de soep? Zeef de soep dan even goed door.

Voeg de room toe.

Breng de soep op smaak met kerriepoeder, peper en zout.