Vind u de yoghurt toch wat te dik? Voeg dan melk of room toe om het dunner te maken.

Tussenbraampje

Benodigdheden:

  • 100 ml yoghurt
  • ½ etl ontbijt granen (volkorenontbijt van crownfield of brinta)
  • Honing
  • 50 gr verse bramen of diepvries bramen
  • sap van 1 sinaasappel (75ml)
  • 1 a 2 blaadjes basilicum (dit is op smaak)
  • ½ etl suiker

Zo maak je het:

Doe de bramen, sinaasappelsap en ½ etl suiker in een klein pannetje.

Laat dit op een zacht vuur zachtjes door koken tot ze heel zacht zijn en de helft van vocht is verdampt.

Pureer de bramen tot ze mooi glad zijn en voeg nu de basilicum toe en pureer dit weer mooi glad. Laat de puree afkoelen.

Er zitten nog pitjes in de bramen puree, wilt u deze er uit hebben? Doe dan de puree door een zeef.

Meng ondertussen de yoghurt met de ontbijt granen en een beetje honing naar smaak.

Doe nu eerst een laag yoghurt in het glas en hier op de bramen puree, schep nog een laag yoghurt in het glas en als laatste de bramenpuree.