Mosselsoep

Benodigdheden:

  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 35 gr tomatenpuree
  • 150 ml witte wijn
  • 300 ml mossel kook vocht
  • 200 ml room
  • 1 theelepel paprika poeder
  • ½ theelepel cayenne poeder
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de olie in een pan.

Snijd de venkel en ui fijn.

Zet deze aan in de pan met olie.

Voeg de tomatenpuree toe en laat dit ontzuren.

Blus de groenten af met witte wijn en laat even door koken.

Voeg het mosselvocht toe. Laat dit door koken tot de groenten zacht zijn.

Voeg de room, paprika poeder, cayenne poeder en peper en zout toe.

Laat de soep nog even door koken en mix het met een staafmixer.

Doe de soep door een zeef, zodat deze helemaal glad is.

Smakelijk eten!!

Dit recept is voor 2 porties.