Deze maand staat de Heerenhoeve in de kijker

De familie Vesseur (de Heerenhoeve) komt oorspronkelijk uit Brabant waar zij een melkveebedrijf runde. Ruim 20 jaar geleden hebben ze de beslissing genomen om het melkveebedrijf voort te zetten in de polders van Oostburg.

 

Eind 2019 begon het te kriebelen om meer met het bedrijf te doen: om mensen meer te leren over het leven op de boerderij. Vanaf dat moment is de familie Vesseur door middel van Klasseboeren en rondleidingen mensen gaan uitnodigen om mee te kijken met het boerderijleven. Dit ontstond omdat zij het gevoel hadden dat mensen vandaag de dag steeds meer van het leven op de boerderij verwijdert zijn.  In 2020 zijn ze gestart met het verwerken van de melk van de Heerenhoeve koeien tot ambachtelijke zuivelproducten. Waaronder ijs, yoghurt en vla.

 

Het ruime assortiment van de Heerenhoeve bestaat uit ambachtelijk ijs maar ook ijstaarten, yoghurt en vla. Op de boerderij heeft de Heerenhoeve een boerderij winkel waar ze hun producten verkopen, het ijs verkopen ze in de vorm van schepijs en in bekers per 250 gr en 500 gr. Verder is er de mogelijkheid voor klanten om verse onbehandelde weidemelk te tappen uit de melktap in de boerderijwinkel.

 

Buiten hun producten kunt u er ook terecht voor kinderfeestjes, een rondleiding en een ijsproeverij. Bovendien is de Heerenhoeve zoals eerder vermeld ook aangesloten bij klasseboeren, dit is een initiatief waar bij basisschool kinderen en middelbare scholieren een leerzame les over de boerderij krijgen op het boerenerf zelf.

 

Bent u al op de Heerenhoeve geweest?

 

Ze zijn dagelijks open van 14:00 – 20:00 uur voor een heerlijk schepijsje of een andere aankoop in de boerderijwinkel, de melk tap is dagelijks open van 08:00 – 20:00 uur. Vindt u het interessant om te zien hoe het er aan toe gaat op de Heerenhoeve? Ze hebben verschillende social media kanalen waarop ze dagelijks de bezigheden op een hedendaagse boerderij posten.

 

Adresgegevens:

De Heerenhoeve - Melkveebedrijf Vesseur
Korte Heerenstraat 8
4501PE Oostburg (Zeeland)

Telefoonnummer: 

06-22325291

Emailadres: 

info@heerenhoevezuivelenijs.nl

Website:

https://www.heerenhoevezuivelenijs.nl/

Facebook:

https://www.facebook.com/deheerenhoeve

Instagram:

https://www.instagram.com/de_heerenhoeve/