High tea

 

Een vloeibare en zachte high tea! 

Heeft u ook al een tijdje zin in een high tea? 

In deze heerlijke high tea zitten de volgende hapjes:

Zachte toast met roomkaas

Vloeibare mini pizzaatjes 

Gazpacho 

Vloeibare bonbons

Zachte cakejes

Kwarktaartjes in een glaasje

Krijgt u er al zin in? 

Kijk snel naar de recepten hieronder. 

Gazpacho

  • 4 tomaten
  • 1 punt paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr groentenbouillon
  • Peper en zout
  • Room

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Doe de tomaten en paprika in een oven schaal.

Schuif ze in de oven en laat 30 minuten poffen.

Haal ze na 30 minuten uit de oven.

Doe er aluminium folie over.

Laat even staan.

Doe de folie er af en pel de tomaten en paprika.

Snijd eventueel de pitjes er uit (deze stap kan je ook overslaan en de pitjes mee mixen).

Mix de tomaten, paprika, knoflook, groenten bouillon glad.

Breng op smaak met peper en zout.

Laat de soep koud worden en serveer met een beetje room.

 

Vloeibare pizza

  • 2 kleine pizza bodems (100 gr, ik gebruikte hier voor de kleine pizza bodem van Jan).
  • 1 elt olie
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 150 ml tomatensap
  • 200 ml groenten bouillon
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas
  • Tappenade of pesta

Bak de pizza bodems af zoals op de verpakking.

Warm de olijfolie op in een pannetje.

Snijd de ui en tomaat.

Fruit deze aan in de olie.

Voeg het tomatensap toe en laat inkoken tot een mooie saus dikte.

Mix de saus glad.

Blender de warme pizzabodem samen met de bouillon glad.

Schep eerst de gladde bodem in een schaaltje.

Schep hier op de tomatensaus en strooi er wat geraspte kaas over.

Werk af met een beetje tomaten tappenade of pesto.

 

Tomaten beschuit met roomkaas

  • 2 beschuiten
  • 200 ml tomatensap
  • 100 gr roomkaas
  • 1 thl italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 2 druppels tabasco
  • 1 thl gedroogde basilicum
  • 1 thl olijfolie

Meng het tomatensap met de tabasco, olijfolie en basilicum.

Voeg peper en zout toe naar smaak.

Leg de beschuiten in een bakje en giet hier het tomatensap op.

Laat dit goed weken zodat de beschuiten zacht worden.

Meng onder tussen de roomkaas met de Italiaanse kruiden en peper en zout.

De beschuit en roomkaas zijn nu klaar.

Dresseer de tomaten beschuit met roomkaas zo smakelijk mogelijk. (denk hierbij aan spuitmondjes, uitsteek vormpjes,…)

 

Zachte cake met slagroom

  • 125 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 125 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 thl vanillesuiker
  • 150 ml slagroom
  • 10 gr suiker
  • (roodfruit of jam)

Verwarm de oven op 175 graden.

Mix de boter luchtig met de 125 gr suiker.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

Voeg de bloem en vanille suiker toe.

Vul muffinvormpjes met het deeg en bak ze in +- 26 minuten af.

Klop de room en 10 gr suiker op tot yoghurt dikte.

Verkruimel de cakejes en meng goed door de room.

Schep dit mengsel weer in een cake vormpje en garneer met wat jam of roodfruit puree.

 

Kwarktaartje in een glas

  • 300 gr kwark
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr roodfruit
  • 60 gr suiker
  • 30 gr droge koekjes

Klop de slagroom en suiker op tot yoghurt dikte.

Meng dit met de kwark.

Voeg het roodfruit toe en pureer mooi glad.

Blender de koekjes mooi fijn.

Doe eerst een laagje koekjes in het glas, schep hier het kwarkmengsel op.

 

Vloeibare chocolade bonbon

Let op je kan hier veel bonbons mee maken!

De onder kant:

  • 50 gr slagroom
  • 100 gr witte chocolade

De “vulling”:

  • 125 gr suiker
  • 2 etl water
  • `150 ml slagroom
  • 125 gr melk chocolade

Zet de suiker en het water met op tot een bruine karamel.

Maak de room warm in de magnetron.

Voeg deze toe aan de karamel (dit gaat bruisen).

Giet de karamelsaus op de chocolade en laat op stijven.

De bonbon maken:

Schep eerst de witte chocolade en daarop de bruine chocolade.