Deze maand staat fruitteelt bedrijf Flikweert in de kijker.

 

Fruitteelt bedrijf Flikweert ligt in de polder van Aardenburg. Het is een familie bedrijf dat al sinds 1966 bestaat. De familie Flikweert denkt aan de natuur en het behoud hier van. Zo behandelen ze de boomgaard alleen als het echt nodig is, ook denkt het bedrijf aan de bijen want zonder bijen worden de fruitbomen ook niet bestoven natuurlijk.

 

In 2016 is de familie Flikweert gestart met het maken van 100% natuurlijke sappen, gemaakt van eigen teelt. De appels en peren worden ook nog onbewerkt verkocht, alle zo gezegde buiten beentjes worden in de sappen gebruikt. Op deze manier is er ook geen verspilling van het fruit. De sappen zijn er in 4 verschillende smaken: appel, peer, appel-framboos en sinaasappel. Het is verpakt in glazen flessen of in een tapkraan. Deze sappen verkopen ze in verschillende streekwinkels en aan de horeca.

 

In de zomer kunt u zomerfruit en pluk bloemen gaan plukken in de boomgaard. Allebei de pluktuinen hebben ze dit jaar uitgebreid voor nog meer pluk plezier. Zo zijn er in de zomerfruit pluktuin extra frambozenplanten, verschillende bessen, pruimen, appels en peren. In de plukbloemen tuin zijn er eetbare bloemen en extra soorten gewone bloemen bij gekomen, de pluk grond is uitgebreid naar 2000m.

 

Neemt u van de zomer een kijkje in de boomgaard? Houd de Instagram en facebook pagina in de gaten voor de openingstijden.

 

Website:

https://www.sap-kikkerstad.nl/

Facebook:

https://www.facebook.com/flikweertfruit/

Instagram:

https://www.instagram.com/flikweertfruit/

Bent u benieuwd welke recepten er gemaakt zijn met de sappen?

Klik hier voor het recept van de pink tonic.

Klik hier voor het recept van de frisse appel-perenmoes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.