Dit recept is voor 900 ml soep.

Vind u de soep nog wat dik? Voeg dan nog wat extra water toe. 

 

Broccolizalm soep

Benodigdheden:

  • 1 Broccoli
  • 1 ui
  • 50 gr prei
  • Teentje knoflook
  • 1 etl Olijfolie
  • 100 gr zalm filet
  • peperkorrels
  • 1 blaadje Laurier
  • 1 takje Tijm
  • 700ml Groentebouillon
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Snijd de prei fijn en was deze goed.

Verwarm 1etl olijfolie in een pan fruit hier de ui en knoflook in aan.

Voeg dan de prei toe bak deze kort mee.

Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli af.

Voeg de broccoli en de bouillon toe aan de ui.

Laat dit koken tot de broccoli gaar is.

Zet ondertussen een kleine pan met water, zout, peperkorrels, tijm en laurier op.

Breng dit aan de kook.

Zet nu de pan met water op een zacht vuur (het mag niet meer koken) en leg hier de zalm in.

Pocheer de zalm voor 5 a 8 minuten (dit licht aan de dikte).

Haal de zalm na het pocheren uit het water en leg deze even weg.

Pureer de broccoli soep met een staafmixer.

Doe nu de zalm in de soep en pureer dit mee.

Schenk de soep in een mooi soepbord en serveer met wat volle room en eventueel kleine stukjes zalm erop.