Dit recept is voor 2 kleine porties soep.

Avocadosoep

Benodigdheden:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleien ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 ml groentenbouillon
  • 3 takjes peterselie
  • Peper en zout
  • Limoens sap
  • 1 etl olijfolie
  • Room
  • paprikapoeder

 

Zo maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn.

Verwarm de olijfolie in een pannetje.

Fruit hier de ui en knoflook in.

Voeg de bouillon en peterselie toe en laat koken.

Haal ondertussen het vruchtvlees uit de avocado en prak dit met een vork fijn.

Zet de bouillon uit als deze kookt.

Voeg de avocado toe en pureer mooi glad. (de soep mag niet meer koken als de avocado is toegevoegd.

Breng op smaak met peper en zout.

Voeg naar smaak limoen sap toe.

Schenk de soep in mooi diepbord.

Werk de soep af met een beetje room en een beetje paprika poeder.